Jól ismert, hogy Amerikára szélsőséges időjárás jellemző. Ugyan Magyarországon ilyen időjárási viszontagságok még nincsenek, de jó tudni, hogy ha lennének is, a SIP panelekből épült házak ellenállnak.

Az EPS panelek rendszeresen ellenállnak az anyatermészet erejének. A tűz, a tornádók, a földrengések és a hurrikánok évente több ezer favázas házat bontanak le. Ugyanezek a viharok a SIP házakat alig vagy egyáltalán nem károsítják.

A SIP-ek ellenállnak a tornádóknak

Délkelet- és Közép-Nyugat Amerikát idén tornádók pusztították. A SIP otthonok többször ellenálltak annak a 200 km/h szélnek, amelyet szélsőséges tornádók szállítanak. A Sun Spaces megosztotta ezt a történetet:

Az egyik példa arra, hogy a SIP-ek mennyire ellenállóak a tornádóknak. Egyik történet egy Tennessee-ben élő párhoz kapcsolódik. Mac és Kim Chelsey kétemeletes otthonukat SIP-ből építették, mert az anyag nagyobb tartósságot, energiahatékonyságot és csendesebb környezetet ígért, mint más faépítésű otthonokban. Arra nem számítottak, hogy az új otthonukban a tornádó borzalmas zaja ébreszti őket. Képzelje el a megkönnyebbülésüket, amikor SIP otthonuk ellenállt a 200 km/h szélnek, és a házukban csak két betört ablak és néhány laza tetőzsindely keletkezett.

A SIP-ek földrengéseket és hurrikánoknak is ellenáll.

A SIP építési rendszerek Kaliforniában a legmagasabb, 6. osztályú szeizmikus megnevezést kapták az építőanyagok tekintetében.

1995 januárjában súlyos földrengés (7,2 a Richter-skála szerint) pusztított Kobe-ban, Tokiótól délnyugatra található, több mint egymillió lakosú japán városban. A megemelt autópályák (amelyeket úgy terveztek, hogy ellenálljanak a földrengéseknek) felborultak, a vasutak megsemmisültek, és egész háztömbök tűntek el. Több mint 5000-en meghaltak, százezrek maradtak otthon nélkül.

A földrengés epicentrumától alig 1,5 km-re található hat házban SIP építési rendszereket használtak, és ellenálltak a “nagy Hanshine” földrengésnek.

A SIP panelek kivételes szilárdságúak, úgy tervezték, hogy ellenálljon a szeizmikus aktivitás és a nagy szél okozta tipikus terheléseknek.

A hurrikánokról szóló frappáns történet a dél-karolinai Charlestonból származik. 1989-ben a Hugo hurrikán teljes erővel érte el a várost, és több mint egymilliárd dolláros kárt okozott az épületekben, az utakon és az egyéb infrastruktúrákban. Az „alacsony jövedelmű lakosok részére házépítése” projektjével foglalkozó polgármesteri tanács nemrégiben befejezte három SIP- rendszerrel épült házat. Ezek a házak szerkezeti károk nélkül ellenálltak a hurrikánnak, míg a szomszédos házak súlyos szerkezeti károkat szenvedtek, beleértve a tetők és a falak elvesztését. A tanács ezen előadás után gyorsan további 7 házat rendelt.

Kérj most TOVÁBBI INFORMÁCIÓT a Modernsip Kft. által gyártott Grafitos SIP panelekről.